Voorselectie

Het voeren van een eerste selectiegesprek is voor u vaak heel leuk, maar ook lastig. Enthousiast vertelt u honderduit over uw bedrijf en beantwoordt u de vragen van de kandidaat. Aan het eind van zo'n gesprek blijkt dan vaak, dat u eigenlijk nog maar heel weinig weet over de kandidaat en dat u zelf 75% van de tijd aan het woord bent geweest.

Het uitbesteden van een eerste selectieronde heeft voor u de volgende voordelen:
ten eerste hoeft u niet met kandidaten waarbij u na 5 minuten al het gevoel heeft, dat het niets wordt, voor het fatsoen nog een half uur te praten;
ten tweede krijgt u alleen maar kandidaten aan tafel, die passen bij uw bedrijf en de functie, niet alleen qua kennis en ervaring, maar ook qua persoonlijkheid: de kandidaten hebben namelijk een persoonlijkheidsvragenlijst ingevuld en het profiel, dat hieruit voortkomt, geeft inzicht in de sterke en minder sterke eigenschappen van de kandidaat.

U begint uw selectiewerk dus met een compacte rapportage, waarin de 'carrière' beschreven is, de redenen van baanverandering, en de valkuilen - voor zover aanwezig - qua karaktereigenschappen.
En uiteraard informatie over arbeidsvoorwaarden en opzegtermijnen.

Deze gesprekken kunnen uiteraard ook bij u op kantoor plaatsvinden, waarbij u zelf toeschouwer bent en ook vragen kunt stellen.

Meer weten? Stuur een mailtje of bel 0621 244 299